duminică, 7 martie 2010

Primul nostru Suv "traiasca Dacia" La Geneva

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100302_0362/4.jpg
Dacia va lansa până la sfârştul anului viitor două noi modele bazate pe platforma Logan, care vor fi construite în Maroc, pentru a-şi completa prezenţa pe toate segmentele majore de piaţă, potrivit Reuters.
„Trebuie să sosească încă două maşini. Acestea vor veni din Tanger (Maroc), unde construim o uzină, şi se bazează pe platforma Logan", a declarat directorul programului pentru automobile entry-level al Renault, Gérard Detourbet, la salonul auto de la Geneva. Loganul construit iniţial la uzina de la Piteşti, a fost lansat în 2004.
Cel mai nou model - SUV-ul Duster, a fost prezentat la salonul auto de la Geneva. Maşina se adresează pieţei 4X4, însă rămâne fidel strategiei low-cost, având în vedere că preţul de comercializare începe de la 12.000 de euro în Franţa. Modelul va fi construit iniţial la Piteşti, apoi în Brazilia.

Totodată, majorarea la 160.000 de unităţi a producţiei uzinei Renault Avtoframos din Moscova va permite creşterea producţiei pentru Duster la sfârşitul anului 2011, şi menţinerea celei pentru Logan şi Sandero. "Destinaţia Duster este internaţională. Maşina a fost creată pentru Rusia, Brazilia şi ţările emergente, în care este nevoie de o maşină 4X4", a precizat directorul Renault.