duminică, 7 martie 2010

Inna O noua piesa VIDEO si melodia


Primul nostru Suv "traiasca Dacia" La Geneva

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100302_0362/4.jpg
Dacia va lansa până la sfârştul anului viitor două noi modele bazate pe platforma Logan, care vor fi construite în Maroc, pentru a-şi completa prezenţa pe toate segmentele majore de piaţă, potrivit Reuters.
„Trebuie să sosească încă două maşini. Acestea vor veni din Tanger (Maroc), unde construim o uzină, şi se bazează pe platforma Logan", a declarat directorul programului pentru automobile entry-level al Renault, Gérard Detourbet, la salonul auto de la Geneva. Loganul construit iniţial la uzina de la Piteşti, a fost lansat în 2004.
Cel mai nou model - SUV-ul Duster, a fost prezentat la salonul auto de la Geneva. Maşina se adresează pieţei 4X4, însă rămâne fidel strategiei low-cost, având în vedere că preţul de comercializare începe de la 12.000 de euro în Franţa. Modelul va fi construit iniţial la Piteşti, apoi în Brazilia.

Totodată, majorarea la 160.000 de unităţi a producţiei uzinei Renault Avtoframos din Moscova va permite creşterea producţiei pentru Duster la sfârşitul anului 2011, şi menţinerea celei pentru Logan şi Sandero. "Destinaţia Duster este internaţională. Maşina a fost creată pentru Rusia, Brazilia şi ţările emergente, în care este nevoie de o maşină 4X4", a precizat directorul Renault.

Primavara Cam intarzie De exemplu temperatura de primavara -21 grade la Harghita

Dimineata de duminica a fost geroasa in tot judetul Harghita, meteorologii consemnand minime de -17 grade Celsius la Toplita si Bucin si -8 grade Celsius in localitatea cea mai calda a judetului, Odorheiu Secuiesc.
Cel mai mare strat de zapada,de 75 de centimetri, se inregistreaza la Bucin.

Batalia pentru OSCAR: extraterestrii Avatar vs. soldatii Hurt Locker BATALIA GRANZILOR

Criticii de cinema sunt de parere ca lupta pentru premiile Oscar se va duce intre S.F.-ul lui James Cameron, "Avatar", si filmul de razboi al lui Kathryn Bigelow, "The Hurt Locker".
http://image.stirileprotv.ro/media/images///400x300/Mar2010//60410127.jpg
Sunt doua filme absolut diferite, spun pasionatii celei de-a 7-a arte. Atat ca gen, cat si ca tehnica de filmare.
Blockbuster-ul lui James Cameron prezinta povestea unor locuitori ai unei planete indepartate, care se trezesc invadati de pamanteni, dornici de imbogatire. Filmul a cunoscut un succes de public incredibil, provocand o adevarata manie "Avatar" in randul iubitorilor de filme din lumea intreaga.
Parerile celor care incearca sa explice acest succes sunt impartite: in timp ce unii spun ca a contat foarte mult tehnica de filmare, in format 3 D si IMAX, altii cred ca ca povestea filmului a prins pur si simplu datorita personajelor unice de pe planeta Pandora si a peisajelor de acolo, realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate de ultima generatie. Cert este ca "Avatar" a inregistrat cele mai mari incasari din toate timpurile, adica peste 2,5 miliarde de dolari
De cealalta parte a filmelor vazute ca favorite la Oscar 2010 se afla "The Hurt Locker", o productie care duce lipsa de partea de romantism din Avatar, dar care are in plus o doza semnificativa de suspans. Filmul prezinta povestea soldatilor genisti din Irak, care au doar un singur lucru de facut: sa-si riste viata dezamorsand bombe, astfel incat ceilalti colegi ai lor militari sa ramana in viata.
Daca incaseaza premiul cel mare, "The Hurt Locker" ar deveni si cel mai putin profitabil film "oscarizat", din cauza incasarilor considerate slabe la Hollywood: "doar" 16 milioane de dolari.  In plus, daca fosta nevasta a lui Cameron este premiata se va mai inregistra o premiera. Ea va fi prima femeie care obtine Oscarul pentru regie.
Ce-i drept, in afara acestor doua filme mai sunt cateva care ar putea pune mana pe mult ravnitele premii. Este vorba in primul rand de creatia lui Quentin Tarantino, "Inglorious Basterds", un film care a prins la public si datorita "ingredientelor" tipice acestui regizor: violenta, umor negru si..final neasteptat. De altfel, cu "Ticalosii fara glorie" Tarantino a reusit sa obtina cele mai mari incasari din cariera sa.
Alte filme cu sanse de a obtine statueta aurita a Hollywood-ului sunt urmatoarele:
- "The Blind Side" in care Sandra Bullock joaca rolul unei femei pline de bani, dar care face totul pentru a ajuta un tanar de culoare, care nu avea nici cu ce sa imbrace.
- "Crazy Heart", unde actorul Jeff Bridges joaca rolul unui unui cantaret de muzica country irascibil si fara chef, care se indragosteste de o jurnalista mult mai tanara decat el.
- "Up in the air" in care George Clooney joaca rolul ingrat al unui om care trebuie sa anunte concedierile angajatilor..in locul altora.

Paula Seling si Ovi CREO SANSA RAMANE DE VAZUT

Melodia “Playing With Fire”, interpretata de Paula Seling si Ovi, va reprezenta Romania la cea de-a 55-a editie a concursului Eurovision. Celebra competitie muzicala va avea loc anul acesta in luna mai la Oslo, in Norvegia.
Piesa desemnata sa reprezinte Romania a fost compusa de Ovidiu Cernauteanu (Ovi) si a fost urmata in clasament, la mare distanta, de Luminita Anghel cu piesa “Save Their Lives”.
Astfel, conform rezultatelor, “Playing With Fire” a obtinut 23.412 voturi telefonice, in timp ce melodia Luminitei Anghel a luat doar 10.620 voturi. De altfel piesa Paulei Seling si a lui Ovi s-a clasat pe primul loc atat in preferintele juriului, cat si in cele ale publicului.
"N-ai cum sa te astepti la asa ceva, poti doar sa speri, sa te gandesti ca toate semnele - publicul, felul in care trimit mesaje, reactiile oamenilor de rand cand canti piesa in spectacole - sunt semne bune. Am muncit foarte mult pana aici si cred ca este momentul sa reprezint tara, sa profit de aceasta sansa, si uite ca asta a fost momentul", a declarat, la finalul competitiei, Paula Seling, citata de Mediafax.
Artista a mai spus ca ea si partenerul ei Ovi au cantat pe doua piane, dintre care unul a fost cel al regretatei artiste Anca Parghel. "Poate a fost intr-un ceas bun ca in seara aceasta unul dintre noi a cantat pe pianul doamnei Anca Parghel. ii multumim pentru lumina pe care a trimis-o asupra noastra”, a mai spus Paula
Locul trei in clasamentul preferintelor publicului a fost ocupat de piesa "Around, Around", interpretata de Catalin Josan, cu 10.515 voturi telefonice.
Conform regulamentului, punctele juriului din Bucuresti s-au adunat cu punctele juriilor nationale, fiind realizat un clasament al jurizarii. Punctajul final a rezultat prin cumularea punctelor obtinute in urma notarii juriului si a punctelor obtinute prin televoting.
http://image.stirileprotv.ro/media/images///400x300/Mar2010//60410077.jpg
DIN PARTEA ME MULT SUCCES

Romanii sinonimul gangster

In unele regiuni din Danemarca, cuvantul roman a ajuns echivalent cu "criminal". Politia a avertizat public populatia ca romanii ar ucide si pentru cativa euro, pentru ca ei "au o cultura complet diferita" de a danezilor.
Din pacate furia danezilor este indreptata nu doar catre infractori, ci spre tot ce inseamna roman. Cateva ziare de la Copenhaga au scris recent pe prima pagina, cu titlu mare: "Romanii sunt criminali de top". Este si cazul publicatiei daneze Berlingske.
Se pare ca toata aceasta ura declansata fata de romani a plecat de la cazul recent al lui Marian Clita, romanul care a ucis cu sange rece o stewardesa intr-un hotel din Copenhaga.
De altfel, avertismentele despre ferocitatea romanilor au fost lansate chiar de catre unul dintre investigatorii cazului Clita.
Ove Dahl, investigator sef al Politiei din Copenhaga:  "Romanii nu au scrupule. Te vor omori pentru 100 de coroane (15 euro). E o cultura complet diferita decat a noastra" - a explicat oficialul politiei.
Bineinteles, declaratia inspectorului Dahl a facut imediat inconjurul presei daneze. Si din pacate, oficialii Politiei de la Copenhaga nu s-au oprit aici. Iata ce a spus si Rene Hansen, ofiter de la sectia pentru combaterea prostitutiei: "Viata nu are aceeasi valoare pentru ei cum are pentru noi".
Mai grav este ca autoritatile sunt convinse ca orice cetatean care vine in Danemarca din Europa de Est este un ..infractor periculos. "Problema cea mai mare o reprezinta granitele deschise, prin care suntem napaditi de europenii din Est. Ei comit jafuri bancare, jafuri la domiciliu, furturi grave, cersesc si sparg magazineele - totul ", a declarat seful Politiei Omucidere din Copenhaga, Ove Dahl.
La finalul articolului din publicatia daneza Berlingske mai este citata si declaratia unui alt reprezentant al politiei din Copenhaga,  Dan Sorensen. Acesta trage concluzia finala:  "Romanii sunt cei mai bine reprezentati intre infractorii care vin din afara. De cand Romania a intrat in UE, problemele cu romanii au crescut exponential".
 vedeti Ce face Frica Din Om

Top 10 meserii bănoase

Vânător de capete, antrenor de viaţă, responsabil şef cu conversaţia - câteva dintre denumirile unor meserii de succes de astăzi,  în traducere românească. 
În urmă cu 20 de ani, meşteşugarii îşi câştigau o existenţă confortabilă. Astăzi, din ce în ce mai mulţi găsesc succesul în meserii rupte de concret. 
Un studiu al Institutului Naţional de Statistică şi Studii Economice arată că salariul brut mediu anual a ajuns de la 261 lei, cât era în 1947, la 4.010 lei în 1990. Anul 2007 a fost cel în care s-a înregistrat cea mai mare creştere a salariilor începând cu 1989.
La sfârşitul anilor '80, designul industrial şi cel vestimentar erau cele mai vânate de tineri. Dacă la începutul anilor '90, blănarii, încărcătorii de brichete sau brichetarii, sobarii, dulgherii ş.a.m.d. erau la mare căutare, acum aceste meserii sunt pe cale de dispariţie - lucru confirmat de un studiu recent realizat de Ministerul Muncii.
Domeniul IT şi cariera militară, căutate încă din perioada comunistă, şi-au păstrat atractivitatea. 
Dacă locurile de muncă cel mai bine plătite sunt în sectorul hotelier şi al bunurilor de larg consum (FMCG), cele în IT şi marketing sunt printre cele mai căutate.
Conform revistei Biz Campus, cel mai bine plătit post este în sectorul hotelier, unde un director general al departamentului de financiar poate câştiga până la 7.000 de euro. Pentru un astfel de post, printre cerinţele necesare se numără cunoştinţele de contabilitate şi o capacitate de a comunica foarte bună.
Pe locul al doilea se află sectorul FMCG, unde un director naţional de vânzări şi un marketing manager pot câştiga între 2.500 şi 4.000 de euro. Persoanele care ocupă aceste posturi trebuie să comunice uşor şi să fie rezistente la stres.
Ultimul pe podium este sectorul imobiliar, unde managerul departamentului de investiţii sau terenuri poate câştiga începând cu 1.000 şi până la 4.000 de euro. Ca să lucrezi în domeniul imobiliarelor, ai nevoie de abilităţi de negociere foarte bune.
Urmează sectorul bancar. Aici, un manager financiar câştigă între 2.500 şi 3.500 de euro. Un director financiar câştigă bine în orice domeniu: farmaceutic, auto. Meseria de auditor financiar este una nou apărută. Acesta evaluează procesele financiare ale unei companii. Se pot câştiga bani frumoşi - până la 2.500 de euro lunar, potrivit ziarului Evenimentul Zilei.
Sectorul IT este, de asemenea, unul bănos, şi foarte căutat de tineri. Cu tehnologia care face progrese în fiecare zi, o carieră în IT se numără printre cele care vor fi la mare căutare şi peste câţiva ani. Au apărut noi slujbe şi noi poziţii în ierarhiile IT. Conform capital.ro, printre ele se numără: programatorul pe platforme mobile, designerul 3D, configuration administrator, storage & back-up specialist. În cadrul unei firme de IT, un software development manager este plătit cel mai bine, cu până la 3.500 de euro.
Reţelele sociale precum Facebook şi Twitter au dus şi ele la apariţia unui nou post. Potrivit capital.ro, un chief conversation officer răspunde de imaginea unui brand pe reţelele sociale şi intervine în discuţiile care au legătura cu compania angajatoare.
În sectorul publicitar, media directorul câştigă cel mai bine. El este plătit cu între 1.500 şi 3.300 de euro. În departamentul de creaţie, creative directorul poate câştiga peste 3.000 de euro lunar. Acesta trebuie să aibă imaginaţie, să fie, evident, creativ, dar şi să fie la curent cu noutăţile din publicitate.
Potrivit revistei Business Magazin, avocaţii şi juriştii au venituri de peste 2.500 de euro pe lună - bani care vin din salariu şi comisioane. Şi ei ocupă un loc în topul celor mai bine plătite zece joburi. În acest domeniu, se integrează, mai nou, mediatorul. El este cel care ajută la rezolvarea conflictelor până la stadiul de "tribunal". Mediatorul poate avea un salariu de 1.000 de euro lunar.
Şi în resurse umane se câştigă bine! Un managing consultant poate avea un salariu cuprins între 800 şi 2.000 de euro, iar unui director de resurse umane în sectorul de retail sau farmaceutic îi pot intra în buzunar până la 3.000 de euro pe lună! Head-hunter-ul câştigă 3.000 de euro lunar, conform Evz. El este cel care identifică potenţialii candidaţi pentru un job şi îi contactează pentru a-i atrage spre postul respectiv.
Executive coach-ul este o altă meserie nouă. El ajută la dezvoltarea personală a persoanelor din management. Salariul depinde de numărul de clienţi pe care îi ajută să relaţioneze mai bine şi să se cunoască pe sine. O persoană care ocupă acest post poate câştiga pe lună minimum 2.000 de euro.
Pe ultimul loc în acest top se află medicii, care primesc, în România, pe lângă salariu, şi recompense financiare de la pacienţi. Conform legii salarizării unice, un medic primar (de gradul al V-lea), din medicina legală, câştigă un salariu de aproape 1.000 euro.